Kruspersille

Inside we are all the Same

Ett stjerneskudd 17/06/2010

Filed under: Disse fine tingene,Kruspersille jobber — kruspersille @ 18:06

Tror du jeg kunne få sett på den prøven? sa hun til meg mens vi gikk bortover veien. Barna hadde nettopp hatt en kartleggingsprøve for å finne ut hvor de står i forhold til matematikken. Sønnen hennes havnet på nest øverste nivå, noe som er svært,svært bra.

Joda, det kan du helt klart, men jeg vet ikke helt om det er noen poeng. Han har nemlig riktig på alt han har gjort, og det som har trekt han ned er de oppgavene han ikke rakk på grunn av tiden, svarte jeg.

-Ååja, jeg ville bare vite om det var noe vi kunne ta tak i, svarte hun.

Jeg tror ikke det er noe å ta tak i. Altså, han har full kontroll på alt, sa jeg. Hun nikket og la til: – Joda, men han var syk den dagen..Det var nok derfor han ikke rakk alt.

Jeg kan ikke annet enn å tenke på den fine, pliktoppfyllende gutten som alltid får ting gjort, og når de er gjort er de utført med glans. Han er rett og slett en stjerne-elev, og her kommer mor og vil vite om det er noe hun kan ta tak i for å få gutten sin opp på høyeste nivå. 

I dette tilfellet snakker vi ikke om curling-foreldre, altså de foreldre som baner vei for elevene. Nåneidu. 

De har fått en flott gutt som er pliktoppfyllende, snill, høflig og svært velreflektert. Rett og slett et fargerikt stjerneskudd som jeg i dag måtte si hadet til og ønske lykke til videre på ferden. Jeg håper den lille sorgen i hjertet mitt gir seg etterhvert.

Reklamer
 

2 Responses to “Ett stjerneskudd”

  1. undertegnede Says:

    tenk om alle foreldre hadde fulgt opp ungene sine på en sånn fin og nær måte, uten å pushe, da hadde det blitt fint her i verden 🙂


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s